Thursday, October 4, 2012

Oh ! Sizzling Yee Mee , Oh! Wanton..Lai..lai..

MINGGU KE 4
AMALI 1
Assalammualaikum & selamat sejahtera...
                        &
       Selamat Malam Semua.....

Mesti anda semua sedang sibuk sekarang ni kan..maklumlah kerja yang semakin banyak..Sampai tidak tahu untuk buat yang mana satu...alahai.. Sabar ya,,istigfar banyak-banyak sambil buat kerja tu ( mak saya selalu pesan ...eh! ,tiba-tiba rindu mak , mak...:( :(

Ok, jangan tension-tension  ya, 

Kita berhenti dulu...jom kita  kenang-kenang  semula peristiwa di pagi hari tadi.
Hari pertama kita beramali masak setelah sekian lama kita meninggalkan dapur kesayangan kita tu.(Setahun juga tidak ketemu )Oh dapur UPSI ku , aku sayang padamu.(Perlu sayang ya, tempat kita mendapat pahala ok!.huhu)
Hari ini rasa gementar didalam hati  bercampur rasa teruja untuk mempelajari ,untuk memasak untuk berkelam-kabut. Ya,! memang saya rasa saya kelam kabut, maklum sahaja masak kita dipantau,dinilai oleh pensyarah kita yang hebat, dengan kawan yang bijak-bijak belaka, seharusnya gementar itu hadir dan  lahirlah kelam kabut.(Lain kali harus tenang ya.....baru masak boleh sedap.hehehe)

Sebelum kita mulakan proses memasak resepi kegemaran kita,( ewah..kami dapat resepi kegemaran kami ye:) ) kami diperiksa terlebih dahu oleh pensyarah kami tentang peralatan yang kami bawa dan pemakain kami sewaktu masuk dibengkel. (Di sekolah nanti kita perlu buat pada anak murid kita,mmm siap lah mereka...kuku panjang , cikgu rotan!!!eh, tidak.Cikgu baik ok.:)

Kemudian, diberi taklimat oleh Pn. Ida, seterusnya bermulah operasi menyukat bahan.Sukat dulu bahan tu, baru masak. Jangan tamak ya,,ambil ikut resepi awak tu. Amboi....:)
AJK Bahan periksa bahan -bahan tu! Amboi...(Saya memang gemar perkataan "Amboi"...amboi..Seri Lanka..)
Proses seterusnya , dah dapat bahan ..Ayuh lah kita masak-masak.....Cincang mencincang bahan, basuh membasuh bahan, masak memasak...Kami kusyuk ok...

Bahan-bahan Sizzling Mee..Resepinya nanti saya bagi ya..sabar ya....!!!!Dan kami tekun sangat masak..Terlalu tekun..bersungguh...tekun..dan.....TIDAK!!!


Sahabatku..bersabarlah sayang...:)


Warkah resepi menjadi makanan api sebelum kami memakan penghasilan resepi ini. Terima kasih sahabat kerana mencipta kenangan terindah ini. (Nak ketawa + gelak guling-guling  boleh tak? kah..kah..kah..)
Peristiwa yang tidak akan ku lupa hingga kecucu cicit ...Ya Allah...sungguh kelakar... Tidak mengapalah, selepas ini bersama-sama kita mengawasi gerak geri kita agar  tidak mengundang bahaya. (Nak gelak lagi sebenarnya bila mengenangkan..hehehe
* HATI-HATI SEMASA DIDAPUR YA ANAK-ANAK..* :)

Kad Menu Kumpulan kami..Buruk tak?Haip!!!Jangan cakap buruk lah..amboii...(Walhal memang buruk)


 Dan akhir sekali sesi komentar...
       Jemput komen ya...

Terima kasih kepada pensyarah kami diatas komentar yang diberikan juga rakan seperjuangan sekalian..Terima kasih ya diatas komen anda dan kesudian anda untuk merasai makanan hasil tangan kami.Sedap tak???hehehe...
Dan akhir sekali ..proses mengemas, membersihkan bengkel...
Bersih sampai kilat!!! Ok, anda semua boleh pulang...Jumpa lagi ..!!:)

Tiga Rasa,
SEKIAN..selamat malam.zzzz 


2 comments:

  1. kertas yang terbakar x dpt ku lupa..kikii..

    ReplyDelete
  2. hehehe...tentu..fatehah cipta kenangan...sampai ntua kita x kan lupe.hehehe

    ReplyDelete